Giriş Yap / Üye Ol
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Perspex ve Akrilik Arasındaki Fark Nedir?

03-05-2024 17:12

Akrilik Nedir?

Akrilik, polimetil metakrilat (PMMA) adı verilen bir polimerden yapılmış plastik bir malzemedir. Geleneksel cama göre hafif ve kırılmaya karşı dayanıklı bir alternatiftir ve pencereler, çatı pencereleri, resim çerçeveleri ve aydınlatma armatürleri dahil olmak üzere birçok kullanım alanına sahiptir. Akrilik, mükemmel optik netliği, hava koşullarına dayanıklılığı ve dayanıklılığı ile bilinir ve bu özellikleri sayesinde tercih edilen plastik bir malzemedir. Ayrıca imalatı kolaydır, özel yapım ürünler ve projeler için tercih edilir. Ayrıca UV ışınlarına dayanıklıdır, yani güneş ışığına maruz kaldığında zamanla sararmaz veya kırılgan hale gelmez.

Perspex Nedir?

Perspex®, akrilik için kullanılan birçok farklı marka adından biridir. 1934 yılında, İngiltere'nin en büyük üreticilerinden biri olan Imperial Chemical Industries, akrilik PMMA malzemesini Latince "içini görmek" teriminden türetilen Perspex® olarak markalaştırmıştır. Perspex® markası yıllar içinde kazandığı popülarite ile şeffaf ve renkli levhalar da dahil olmak üzere farklı tiplerde dökme ve çekme akrilik üretmiştir.

Mika levha nedir yazımızdan detaylarıyla öğrenebilirsin.

Perspex = Akrilik

Perspex® markası yıllar içinde çok popüler hale geldiğinden, perspex terimi aslında akrilik ile eşanlamlı hale gelmiştir. Tüketiciler artık bu terimi markadan ziyade ürüne atıfta bulunmanın bir yolu olarak kullanmaktadır. Bu tür bir çağrışım, bir marka belirli bir ürünle çok popüler hale geldiğinde ortaya çıkabilir. Bunun piyasadaki bir başka örneği de 'Hoover'dır. Hoover aslında bir dizi farklı yüksek performanslı cihaz satan bir markadır, ancak süpürgeleriyle tanınır. Popülerliği nedeniyle, 'hoover' terimi artık bir elektrikli süpürgeyi tanımlamanın evrensel bir yolu olarak kullanılmaktadır.

Perspex ve Akrilik Arasındaki Fark Nedir?

Sonuç olarak, "Akrilik" ve "Perspex" terimleri aynı malzemeyi ifade eder ve birbirinin yerine kullanılabilir. Her iki terim de mükemmel optik netliği, hava koşullarına dayanıklılığı ve genel dayanıklılığı ile bilinen bir PMMA malzemesi olan aynı ürünü tanımlamak için kullanılır. Perspex®'in yanı sıra Lucite, Altuglas ve Plexiglass dahil olmak üzere akrilik levha malzemesi üreten başka markalar da vardır. Bu markaların akrilik ürünlerini birbirleriyle karşılaştırırsanız, teknik özelliklerde gözle görülür bir fark olması pek olası değildir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.