Pleksi'nin Yalıtım Değeri Nedir?
Pleksi, ısı yalıtımı açısından diğer cam türleriyle iyi bir şekilde karşılaştırılır. Aslında pleksi, geleneksel cama göre daha yüksek bir yalıtım değerine sahiptir. Bu blogda pleksinin yalıtım değerini ve aslında onunla neler yapabileceğinizi anlatıyoruz.
Pleksi'nin Isıl İletkenliği
Bir ürünün yalıtım etkisini bilmek için onun ısıl iletkenliğine bakarsınız. Buna aynı zamanda termal iletkenlik de denir ve bu sembolle tanınabilir: λ. 1 m kalınlığındaki 1 m2'lik bir yüzeyden, yüzeyin iki tarafı arasındaki derece Kelvin veya Celsius sıcaklık farkı başına ne kadar enerjinin (watt cinsinden) geçtiğini gösterir. Pleksi 0,19 W/(km) ısıl iletkenliğe sahiptir. Tek cam için bu iletkenlik 0,80 W/(km)'dir. Bir plastik veya cam türünün iletkenliği ne kadar düşükse, ürün o kadar iyi yalıtım sağlar.
λ değeri malzemenin kendisinin yalıtım değerini temsil eder. Malzemenin kalınlığı bu hesaplamada hiçbir rol oynamaz. Bu durum malzemenin başka bir malzemeye göre daha yüksek bir λ değerine sahip olması durumunda, daha kalın bir levha ile aynı seviyede yalıtım elde edebileceğiniz anlamına gelir.
Pleksi ve Camın Yalıtım Değeri
Pleksi, normal cama göre bütçe dostu bir alternatiftir. Mevcut camınızın üzerine pleksiyi monte ederek, gürültüyü yalıtan ve aynı zamanda azaltan durgun hava yaratırsınız.
İpucu: Dökme pleksi kullanın, çünkü işlenmesi ekstrüzyonlu versiyona göre daha kolaydır.
Pleksi levhanın yalıtım değeri normal cama göre biraz daha düşüktür ancak aynı zamanda çok daha ucuzdur. Pleksinin yüksek ısıya maruz kaldığı yerlerde kullanıma uygun olmadığını unutmayın. Bunun nedeni, bu plastiğin bu kadar dayanamamasıdır. Güvenlik uygulamalarına uygun bir cam alternatifi mi arıyorsunuz? O zaman polikarbonat popüler bir alternatiftir.